Ηλικία: 2-3 ετών

Στην τρυφερή αυτή ηλικία ήρθε η ώρα για τα παιδιά να γνωρίσουν νέους φίλους, να παίξουν δημιουργικά, να μοιραστούν τα συναισθήματά τους και να ενταχθούν στην ομάδα των συνομήλικών τους, χωρίς να χάσουν τη μοναδικότητά τους.

Το Μεταβρεφικό τμήμα υποδέχεται τα μικρά παιδιά και τους προσφέρει μια μεγάλη αγκαλιά μετά την οικογένεια, μια αγκαλιά που θα τους προσφέρει αγάπη και ασφάλεια στη δύσκολη περίοδο της προσαρμογής.

Η εναρμόνιση του κάθε παιδιού στο χώρο του σχολείου πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλή ώστε το παιδί να αισθανθεί ασφάλεια και σιγουριά σε κάθε νέα αρχή που θα κάνει αργότερα στη ζωή του.

Οι δραστηριότητες στηρίζονται αποκλειστικά στο παιχνίδι και στοχεύουν στην εξάσκηση του προφορικού λόγου, στην ανάπτυξη της αδρής και λεπτής κινητικότητας και στην έκφραση μέσω της μουσικής και των εικαστικών.

Εμπλουτίζουμε το λεξιλόγιο τους μέσα από τις καθημερινές δραστηριότητες, στις οποίες φροντίζουμε να υπάρχει συναισθηματική χροιά. Καλλιεργούμε την αντιληπτική ικανότητα των παιδιών με αισθητηριακές ασκήσεις της όρασης, της γεύσης, της όσφρησης και της αφής τους. Υποστηρίζουμε την κοινωνική εξέλιξη των παιδιών μέσα από την ενθάρρυνση για αυτονομία και αυτοεξυπηρέτηση, μέσα από την παρότρυνση για αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία με την ομάδα.